Ervaringen

Katinca:

De haptotherapie bij Jorine heeft me gebracht dat ik mezelf beter voel en dat ik mezelf meer accepteer en aanvaard zoals ik ben.
Dat ik niet mijn emoties bén. Dat ik me niet meer verwar met de emoties van anderen.
Door de rustig luisterende aandacht en acceptatie van Jorine en het niet veroordelend feedback geven lukt het mij ook, langzaamaan, dat naar mezelf toe te doen en niet meegezogen te worden in de waan van de dag en de emoties van het moment.
Daarnaast zijn haar aanrakingen voor mij helend en voedend en gewoon fijn!

Bart:

Alleen praten bij een psycholoog leek me voor mij niet goed. Ik ben gejaagd, praat veel maar kreeg mijn problemen niet ‘uitgepraat’. Een vriendin raadde me haptonomie aan.
Ik moest er wel aan wennen. Met praatjes kwam ik niet meer weg en het was soms ongemakkelijk en confronterend als Jorine doorvroeg naar mijn gevoel, terwijl ik op de bank lag. Daar had ik dan weer géén woorden voor.
Ik merkte wel meteen dat ik me rustiger ging voelen ook al was het allemaal nog niet duidelijk. Het was voor mij heel verrassend wat er allemaal naar boven kwam. Dingen waarvan ik dacht dat ik ze een plek gegeven had maar die nu nog steeds een grote rol spelen, in mijn reactie op mensen en ook in mijn relatie.
Ontzettend fijn om een uur lang helemaal in beeld te zijn. Jorine is een aandachtige, rustige, grappige, hartelijke therapeut waar ik veel aan heb.

Teresa:

Ik ben heel rationeel opgegroeid en beschouwde mijn lichaam als een middel om mijn hersenen te kunnen laten functioneren. In de loop der jaren begonnen mijn hersenen steeds meer door te draaien en kreeg ik bepaalde levensgebeurtenissen niet meer rationeel verwerkt. Ik begon letterlijk en figuurlijk vast te zitten.
In gesprekken helpt Jorine me op een andere manier naar zaken te laten kijken. Daarna helpt ze me echt fysiek contact te hebben met mijn lichaam: wat speelt er op welke plek?
Zo kwam ik erachter dat mijn buikpijn voor mij niet het disfunctioneren van mijn spijsvertering is, maar de plek waar ik spanning opsla. Op die manier leer ik wat omstandigheden met me doen, in plaats van alles weg te rationaliseren en mijn lichaam als een op zichzelf staand mechaniek te zien.
Haptotherapie heeft een belangrijke wending in mijn leven gegeven en voorkomen dat ik steeds verder in de knel kwam.
Ik sta nu opener en juist daardoor stabieler in het leven.

Maaike:

Ik stond vaak voor anderen klaar. Daardoor dacht ik niet meer aan mezelf. Voor mijn gevoel had ik het altijd erg druk, vooral in mijn hoofd. Nu is het een stuk rustiger geworden.
Van Jorine heb ik geleerd om naar mijn lichaam te luisteren. Ik zet mijn eigen gevoelens nu niet meer opzij maar ze staan nu op nummer één.
Haptotherapie heeft mij ook geholpen bij het verwerken en leren omgaan met het verlies van mijn moeder en zus. Voorheen had ik het gevoel dat ik verder moest en het verleden achter me moest laten. Door haptotherapie heb ik geleerd mijn verleden met me mee te nemen ook in mijn toekomst. Het is nu makkelijker voor mij om met mijn verdriet en gemis om te gaan. Ik heb het gevoel dat mijn moeder en mijn zus nu dichterbij zijn dan voorheen.
Gevoelens zijn er altijd en mogen er ook zijn. Ik loop er niet meer voor weg maar luister ernaar en zorg ervoor!