Jorine van Hemmen

“Als ik werk, komt het beste in mij naar boven”

Sinds 2000 ben ik als zelfstandig GZ haptotherapeut gevestigd in Nijmegen. Ik geef therapie, zwangerschapsbegeleiding en relatietherapie.

Ik studeerde af aan de sociaal pedagogische academie ‘De Kopse Hof’, werkte in het vormingstoneel, had een natuurvoedingswinkel, werkte bij het Secretariaat voor Amateur Theater, ik had een tuinderij met biologische groenten en werkte als kok. Mijn interesse ging steeds meer uit naar menselijk gedrag en de interactie tussen mensen.

Die interesse bracht me op de Academie voor Haptonomie in Doorn en daarna op het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Nijmegen. Daar leerde ik dat het lichaam de drager is van gevoelens en een opslag-geheugen heeft voor gevoelservaringen. Haptotherapie zet dit opslag-geheugen in het licht. Ik kan alleen maar dankbaar zijn als ik zie wat dit teweeg brengt met mensen. Het is bijzonder wat aanraking doet en hoe helpend dit kan zijn om je eigen gevoelens te begrijpen en tot rust te komen óf om te lachen om al die malle fratsen die het hoofd bedenkt.

Het boeit me om te onderzoeken hoe ons denken werkt, hoe het ons aanzet tot gedragingen en gevoelens.

Ik ben moeder van drie volwassen kinderen.

Nascholingen die ik gevolgd heb zijn:
Medische nascholing, familieopstellingen, haptonomie bij chronische ziekte, boeddhistische psychologie, stervensbegeleiding, burn-out, omgaan met kanker en ik volg regelmatig retraites.