Relatietherapie

Ik begeleid stellen door een moeilijke en vaak ook verdiepende periode in de relatie.

In den beginne

Een nieuwe verliefdheid is heerlijk. Je geniet volop van elkaar en elkaars verschillen. Gaandeweg de tijd voel je je steeds meer vertrouwd en leer je ook de ander steeds beter kennen. Omgaan met elkaar wordt steeds gevarieerder: het is niet alleen maar leuk en spannend maar soms ook lastig en ingewikkeld. Je vindt een weg om met elkaar om te gaan, veel gaat onbewust. Je wil het vooral leuk hebben.

Een kluwen vol verwarring

Er kan een tijd aanbreken dat je je afvraagt of je relatie nog wel klopt. Je voelt je minder gezien en geliefd, het is saai of jullie hebben veel ruzie, steeds dezelfde discussies, je voelt afstand of jaloezie. Je begrip raakt op en je hebt geen geduld meer, je snapt de ander niet meer…

Een laatste poging

Je komt niet zomaar op deze site. Je zoekt pas een relatietherapeut als de problemen echt onoverkomelijk lijken. Je herkent de ander niet meer, je herkent jezelf niet meer. Is dit nou het einde? Dat wil je ook niet zomaar. Je voelt je niet meer gelukkig en geborgen en je vraagt je af waar je nu eigenlijk in beland bent. Verontwaardiging, irritatie, boosheid, verdriet, je snapt niet dat je partner zo doet, zo is!

Verheldering en begeleiding

Samen werken aan je relatie levert je altijd veel op. Het is een vervullend traject omdat jijzelf, je partner en jullie relatie sterker uit de therapie komen. We gaan samen naar de patronen kijken, ze herkennen en aandacht geven. Je krijgt meer zicht op wat je zelf (vaak onbewust) doet en in stand houdt en hoe je partner dat doet. Daar start de omslag.

Opnieuw een weg vinden om te communiceren levert verrassend veel op. Vertellen over jezelf en luisteren naar je partner. Een verandering is onwennig en vraagt een inspanning van jullie beiden. Door deze periode heen gaan, geeft jullie relatie verdieping en samen maak je een nieuwe stap.

Contact

Herken je jezelf in bovenstaande en heb je behoefte aan hulp, neem dan contact met mij op.  Ook voor overleg en vragen kun je me bellen 024 3540081 of stuur een mailtje naar jorinevanhemmen@gmail.com